Din varukorg

0 varor - 0 kr
Din varukorg är tom!

 Stäng

Het Mat, Coola Drycker

Het Mat, Coola Drycker Vin till Texas Chili? Vad dricker man till ceviche, vindaloo och en kinesisk wokgryta? Het Mat, Coola Drycker är boken för dig som gillar kryd... Läs mer

Modellnummer: B0012

Tillgänglighet: Ej i lager

135 kr

Het Mat, Coola Drycker

Vin till Texas Chili? Vad dricker man till ceviche, vindaloo och en kinesisk wokgryta? Het Mat, Coola Drycker är boken för dig som gillar kryddstark mat och goda drycker därtill. Lär dig använda chilepeppar i maten och kombinera dina kryddiga anrättningar med drycker som förgyller måltiden. Under flera års tid har Jonas Borssén och Michel Jamais inspirerat mat- och dryckesintresserade personer runt om i landet med kursen Hot Food, Cool Wines. I den här boken har de samlat sina bästa recept och godaste erfarenheter av drycker. Lär av två heta herrar som frikostigt delar med sig av kunskapen kring chilepeppar, drycker och om hur smaksinnet och våra känselsinnen fungerar. Det är avgörande kunskaper för att du ska förstå hur heta smaker bäst kombineras med vin, öl, cider eller te och juicer. Jonas Borssén är Sveriges hetaste kock. Intresset för chilepeppar och heta smaker föddes i början av 1980-talet. Sedan dess har han specialiserat sig på het mat med chilefrukter från hela världen. All kunskap och god mat har han samlat i flera mycket uppskattade böcker om mat med chilepeppar och andra kryddor. Jonas har också ett stort intresse för vin och en god smak för vin till het mat. Michel Jamais har en lika lång bakgrund inom svensk restaurang- och dryckesbransch. Som både kock och sommelier har han skaffat sig en unik kunskap inom den alltmer efterfrågade konsten att kombinera mat och dryck. I 15 år har Michel haft tusentals föreläsningar och skrivit fleraböcker inom ämnet. KAPITELRUBRIKER: Chilepeppar Vad är chilepeppar? Olika typer av chilepeppar  het, hetare, hetast! Att arbeta med chilepeppar i matlagning Sinnlig känsla för smaker och dofter Fräscht, syrligt eller för surt? Den ljuva sötman Aptitretande sälta Bittra erfarenheter Smakcharmören umami Känsliga känselsinnen Med näsa för dofter Den nyanserade drycken Bland lättviktare och tungviktare Fruktighet, brödig malt och annan sötma Den livgivande syran Bitter struktur Förföriska dofter Vad är det vi äter? Smakrikedom och tillagningsmetod De dominerande råvarorna och smakerna Hetta och eld utan lågor Krämigt och fett Ibland blir det lite bråkigt Coola drycker till maten Allt smakar inte alltid lika Balanskonst, kontraster och spegelbilder Vikten av att smaksätta maten Smaknyckel Tio coola drycker till den heta kocken 16 heta rätter, 16 coola drycker Sex heta tillbehör Njut fullt ut av drycken Serveringstemperaturer Låt vinet andas Det rätta glaset Hoppsan, det blev visst lite kvar!

 

Titel Het Mat, Coola Drycker

ISBN 13 9789185329786

Författare Jamais, Michael; Borssén, Jonas

Omfång 96 Sidor

Språk Svenska

Blogga om Het Mat, Coola Drycker

Vill du blogga om Het Mat, Coola Drycker eller bara ha länken till denna produkt? Kopiera koden nedan och klistra in på din hemsida.

Skriv en recension

Notera: HTML översätts inte!

Betyg: Dålig Bra

Fyll i koden som visas i bilden nedan: